KAPATILAN BAZI BEKTAŞİ TEKKELERİNİN MAL VARLIKLARININ DAĞITILDIĞINI GÖSTEREN BİR BELGE* - Tekin, Zeki (Journal of History Culture and Art Research, 2012)
II. Mahmut zamanında ortadan kaldırılan Yeniçeri Ocağına bağlı olarak Bektaşi tekkelerinin de kapatılması gündeme gelmiş ve yeni kurulan Asakir-i Mansure-i Muhammediye ordusunun ihtiyaçları için para sıkıntısı başgösterince de kapatılan Bektaşi tekkelerinin vakıf mal varlıkları müzayede yolu ile açık artırmada satılarak elde edilen paralar Mansure hazinesine devredilmiştir.