Sosyolojinin Peşinde Geçen Bir Ömür: Prof. Dr. Sami ŞENER ile Söyleşi / - Doğan, Mine; Çakıroğlu, Şule (Journal of History Culture and Art Research, 2012)
Sosyoloji Bölümünün temel problemlerine çözüm önerileri üretmeye çalışan 3. Ulusal Sosyoloji Çalıştayı bu sene Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlendi. Çalıştayın oturum başkanlarından Sakarya Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr Sami Şener’e, Türkiye’deki sosyoloji çalışmalarına bakışı ile sosyolojinin temel problemlerini teşhis etme ve çözüm yolları üretme konusundaki düşüncelerinin neler olduğu konusunda sorular sorduk. Sosyoloji eğitiminin kalitesini yükseltebilmek için neler yapılabileceği üzerinde konuşan ŞENER hoca: Türk üniversitelerinde eğitim alan sosyoloji öğrencilerinin, hem pratik bir çalışma ve iş üretme yeteneğine nasıl sahip olacakları ve hem de hükümetin karşı karşıya geldiği sosyal problemlerin çözümünde neden sosyologlardan daha fazla yararlanılmadığının gün yüzüne çıkarılması için bu çalıştayların yapılması gerekmektedir dedi. Bu konuda önemli adımlardan birini atan Prof Dr. Sami ŞENER hocamız Türkiye’deki sosyologları birleştirici bir faaliyet içerisine girerek SOSYODER’i (Sosyologlar Derneğini) kurmuştur. Dernek yakın bir tarihte kurulmasına rağmen ŞENER hocanın ve çok sayıda değerli akademisyenin destekleri ile Türkiye’de sesini duyurmayı başarmıştır. The 3rd National Sociology Workshop, which tries to find answers to major problems of the Sociology Department, has been held this year by the department of sociology at Karabuk University. Some questions have been addressed to Prof. Dr. Sami Şener, the head of the department of Sociology at Sakarya University, concerning his point of view on sociology, together with identifying the basic problems in the field of sociology and then determining the ways of solutions. Having proposed the way to increase the efficiency of the quality of sociology education, Prof. Dr. Sami Sener has said: The sociology students that study at Turkish universities should determine a way of how to get practical work skills as well as production skills and they also need to do this kind of a workshop and bring to light the view that the government will not let sociologist work when faced with tough social problems. Prof. Dr. Sami Şener has taken an important step and established SOSYODER (Organization of Sociologists) in order to unite sociologists in Turkey. Even though the organization was established a short time ago through the ongoing support and strenuous effort of Prof. Dr. Sami Şener and other honourable academicians, it has managed to make itself heard around Turkey in a short period of time.