Modern Dünya ve Ölüm : Batılının Ölüm Karşısında Tavırları - Sağır, Adem (Journal of History Culture and Art Research, 2014)
Ariés’in çalışması aslında basit bir ölüm sosyolojisi demesidir. Philippe Ariés’in ölüm bağlamında hazırlamış olduğu ve ölümün toplumsal tarihini ele alan çalışması Batılının Ölüm Karşısındaki Tavırları geçmişten bugüne değişen ölüm biçimlerini odağa yerleştirmesi bakımından sosyolojik bir niteliğe sahiptir. Kitap, evcilleştirilmiş ölüm, insanın kendi ölümü, senin ölümün ve yasaklanmış ölüm başlıklarından oluşmaktadır. Bölümlerin her biri, Batı’nın geçmişten başlayarak ölüm karşısındaki takındığı tavrı betimlemektedir. Çalışmanın asıl bağlamı ise yasaklanan ölüm başlığında modern toplumun ölümü hayatından çıkartmak için verdiği çabanın resmedilmesidir.