Aile Araştırmalarının Güncel Sorunları Üzerine Bir Değerlendirme / An Evaluation about Current Problems of Family Studies - YILMAZ, Sinan (Journal of History Culture and Art Research, 2013)
Öz Aile kavramı ve bu kavramın insan zihninde oluşturduğu tasavvur insanlık tarihi kadar eskidir. Tarihsel süreç içerisinde fazla değişikliğe uğramayan bu kavram, sanayileşme sonrası dönemde ortaya çıkan hızlı değişimden fazlasıyla etkilenmiş ve günümüze gelindiğinde aile kavramının içeriği tamamen farklılaşmıştır. Bu durum aile araştırmaları için de bir sorun teşkil etmekte ve araştırmacıyı bir model tercih etme konusunda sıkıntıya sokmaktadır. Aile konusunu inceleyen bir araştırmacının ele aldığı konular, zaman zaman klasik aile tanımının dışında kalan konular olabilmektedir. Bu çalışma, aile araştırmalarında ortaya çıkan bu tür güncel sorunlara değinmekte ve çözüm önerileri sunmaktadır. Abstract The concept of family and its envision in human mind is as old as the history of humanity. The concept, remained unchanged during the historical process,influenced greatly by the rapid change of post industrialization period and today the meaning of family concept has completely been differentiated. This situation constitutes a problem for family studies and distress the researchers. A researcher, researching the theme of family, may sometimes tackles the subjects out of the classical family subjects. This study touches the current problems on family research and offers solutions.